SoZo Limburg is er voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (lhbt) met een licht verstandelijke beperking en hun omgeving op het gebied van uiten en omgaan van hun gevoelens.

 

Missie:

SoZo Limburg wil de integratie, zichtbaarheid en de sociale veiligheid van lhbt’ers met een licht verstandelijke beperking in Limburg optimaliseren.

SoZo Limburg is ervan overtuigd dat lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (lhbt) met een licht verstandelijke beperking recht hebben op het uiten van hun gevoelens en het hebben van een relatie. Wij luisteren naar hun vraag en bieden waar mogelijk ondersteuning. Dit doen wij met respect, warmte, integriteit en deskundigheid.

 

Doelgroep:

Primair richten we ons op lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders met een licht verstandelijke beperking.

Valt de persoon niet onder de doelgroep maar past deze wel in de groep, dan ben je hartstikke welkom!

Systeemdenken. Personen gaan niet alleen door het leven. Vandaar dat we ons ook richten op de omgeving in de breedste zin van het woord.

 

Situering

SoZo Limburg is een van de teams van COC Limburg. De belangenvereniging voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders in Limburg.

Tevens is SoZo Limburg de provinciale dependance van het landelijke project Begeleiding zonder Stempel.

Begeleiden zonder Stempel is een samenwerking tussen de landelijke vereniging voor en door mensen met een verstandelijke beperking – LFB, COC Nederland en Vilans. Het doel van dit project is om professionals in de zorg kennis te laten maken met mensen in hun cliëntenkring, die een verstandelijke beperking hebben en lhbt’er zijn.

 

Het hoofdkantoor van SoZo Limburg is gelegen in Maastricht.

Echter zijn we door heel Limburg actief. Zo organiseren we SoZo Limburg-cafés door heel Limburg en worden de workshops op locatie aangeboden.